باز هم "مطهری "!
امروز که آمدم کتابستان دیدم یک نامه و یک کتاب روی میز کارم گذاشته اند:
دوست و همکار گرامی
سلام علیکم
با احترام ، ضمن قبول طاعات و عبادات شما در ماه رمضان به پیوست یک جلد کتاب "حاشیه بر متن"
از تازه های نشر آرما تقدیم حضورتان می گردد.
با تشکر
مجتبی شاهمرادی
نشر آرما
کتاب را که دیدم ، گل از گلم شکفت ، دوباره یکی از بچه های اراک گل کاشته و کتابی نوشته که در حوزه ی فرهنگ بسیار مفید است. البته اگر مسوولین به توصیه هایش بها بدهند!
مجموعه یادداشتهایِ حسامالدین مطهری دربارهٔ کتاب و کتابخوانی در ایران در قالبِ کتابِ «حاشیه بر کتاب» منتشر شد.
«حاشیه بر کتاب» شاملِ یادداشتهاییست که حسامالدین مطهری از سال ۸۸ تا ۹۱ در روزنامههای جام جم، جوان و وبسایتهای خانه کتاب اشا، کتاب سوم و… منتشر کرده است. جایزههایِ ادبیِ خصوصی و دولتی، راه و روشهایِ کتابفروشی، دو پیشنهاد برایِ برگزار نکردن نمایشگاه کتاب، نقدی بر مصادره انتشارات امیرکبیر، بررسیِ موضوعِ کپیرایت بر اساسِ فتاوای چند مرجع تقلید و شباهت کاری که در ایران میشود با دزدی، ورودِ بیاجازه غیرفرهنگیان به محدوده فرهنگی و… از جمله مطالبیست که در «حاشیه بر کتاب» به آنها پرداخته شده است.
مطهری در بخشی از توضیحِ آغازینِ خود بر این کتاب نوشته است: «همه بلدند بگویند کتابخوانی در ایران کمرونق است. اما چه کسی راهکار ارائه میکند؟ بالاتر از این، کدام متولی و رئیس و مدیر واقعاً در پیِ تغییرِ اوضاع است؟ به ده-بیست سالِ اخیر نگاه کنید! همة رؤسا و وزرایِ دستگاهِ فرهنگی آمدند و رفتند و همه صرفِ نظر از گرایشهای سیاسیشان، همان کاری را دنبال کردند که نفرِ قبلی شروع کرده بوده است. نمایشگاه کتاب همیشه بوده است، چنانکه هفته کتاب و چاپ و خرید کتاب برقرارند. اما هنوز رهبرِ کتابخوان جمهوری اسلامی میگوید: «ما هنوز خیلی عقبیم.» حق دارید اگر از خودتان بپرسید: «قضیه چیه؟ چرا اینجوریه؟» به اندازه یک خبرنگارِ حوزه کتاب میتوانم بهتان جواب بدهم: چیزِ پیچیدهای در کار نیست. اولاً آنقدرها که وانمود میشود، کسی دلواپس کتاب نخواندن مردم نیست. ثانیاً کارشناسان و کاربلدان واقعی سرِ کار نیستند.»
مطهری پیش از این رمان «کلت ۴۵» را از سوی نشرِ آرما روانه بازارِ نشر کرده بود.
«حاشیه بر کتاب» هم محصول دیگری از نشرِ آرما است که در هزار نسخه و با قیمتِ ۵۵۰۰ تومان منتشر شد.
یا علی